Стипендия – Форум Алпбах 2024

09/03/2024 0 comments Ani Miteva Categories Новини

Европейският форумът Алпбах е събитие, което събира млади хора от Европа и света с най-иновативните умове от политика, бизнес, гражданско общество, култура и наука, за да генерират идеи за силна и демократична Европа.

  • Период на провеждане и времетраене: Форум Алпбах 2024 ще се проведе от 17. до 30. Август. Събитието се провежа от почти 80 години насам в алпйското село Алпбах, в австрийската провинция Тирол.
  • Начин на кандидатстване и срок: Кандидатстването се осъществява само чрез платформата на форума. Тя ще бъде отворена за кандидатстване от 5 до 28 Март 2024 г.
  • Изисквания към кандидатите: Стипендията за участие е налична за кандидати до 30 години от всички професионални и/или академични области. Изисква се владеене на английски език на ниво B2 (освен сертификат се приемат и различни форми за доказване на владеене на езика. Повече информация ще откриете на страницата или на информационната онлайн среща на 11.03 от 18:30 часа). При поълване на формуляра за кандидатстване трябва да се качи диплома за последно завършено образование (гимназия, бакалавър, магистър…) както и да се попълни CV и да се напише кратко мотивационно писмо. Тук можете да откриете повече информация: FAQ Scholarship Programme | European Forum Alpbach
  • Какво покрива стипендията: Стипендията покрива таксата за участие и настаняването за цялата продължителност на събитието. Освен това, стипендиантите получават допълнително 25 евро на ден джобни. Единствено разходите по пристигане и заминаване трябва да се поемат от стипендиантите.